2,8 mlrd RSD da se podstakne privatni biznis

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran Martinović izjavio je da je NSZ u cilju podsticanja preduzetništva obezbedila 2,8 milijarde dinara.

Ovaj novac namenjen je za razne programe zapošljavanja, a svi javni pozivi u ovoj službi su otvoreni i namenjeni privatom sektoru.

“Ideja je da ove godine počne dinamičan proces podsticaja preduzetništva i promocije potrebe da se što veći broj ljudi svojim inicijativama i svojim poslovnim idejama uključi u sopstvene biznise”, rekao je Martinović.

On je naglasio da je od 2,8 milijarde dinara, 550 miliona opredeljeno za osobe sa invaliditetom.

Martinović je podsetio da je Vlada Srbije u okviru Godine preduzetništva obezbedila 16 milijardi dinara za podsticaj privatnog preduzeništva od čega su 4,4 milijarde bespovratna sredstva.

Direktor NSZ je pozvao poslodavce, ali i nezaposlene koji se nalaze na evidenciji te službe da budu aktivni i da se pravovremeno informišu o brojnim mogućnostima korišćenja podsticaja.

“Na taj način bi se povećao broj zaposlenih, a podigao bi se nivo i stepen nacionalne ekonomije”, objasnio je Martinović.

On je naveo da Godina preduzetništva nije samo naziv koji će se koristiti u kampanji već je vlada donela niz mera, programa i planova za razvoj i podsticaj preduzetništva”.

Martinović je dodao da je prošlo vreme kada su mladi nakon završetka školovanja čekali da se zaposle u neku javnu službu i tu dočekaju penziiju.

Martinović je izjavio da je razvoj privatnih preduzeća prioritet kao i promena načina mišljenja i svesti kod onih koji traže posao.

Izvor: www.b92.net

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: