Zlatna pravila za balans između poslovnog i privatnog života

Svima je potreban balans između poslovnog i privatnog života, ako žele da sačuvaju zdrav razum. Donosimo nekoliko navika koje možete da usvojite, kako bi to postigli.

Okolnosti

Ponekad će posao biti važniji, a ponekad privatne stvari. Drugim rečima, ponekad će jedna od te dve stvari imati više težine, u zavisnosti od toga šta se kod vas dešava u tom trenutku.

Strah

Kako bi postigli taj balans, najvažnija stvar koju morate da uradite, jeste da se rešite straha, da će vaša firma da propadne, ako vi ne radite ili nešto niste učinili baš danas. Odmorite se, sutra je novi dan.

Privatne aktivnosti

Znamo da imate manje vremena nego ranije, no nemojte da ignorišete privatne stvari koje vesele vas i vama drage ljude. Za njih uvek morate da nađete vremena, jer u kratkom roku izmame veliki osmeh na lice.

Tehnologija

Niko nema pravo da očekuje od vas da budete dostupni od 0-24. Ponekad isključite svoj pametni telefon i izlogujte se s društvenih mreža. Taj odmor će vam itekako dobro doći.

Granice

Ako još uvek niste, vreme je da ih postavite, oko toga kada jeste, a kad niste na raspolaganju. Kolega koji vas zove u 11 uveče ili nedeljom u vreme ručka, prvi je na redu koji treba da zna za njih.

 

Izvor: www.economy.rs

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: