Vodič kroz privredno - kaznene postupke

Cilj Vodiča je da upozna mikro, mala i srednja preduzeća sa sudskim procesima i pruži odgovore na pitanja koja mikro, mala i srednja preduzeća mogu imati pre nego što se obrate sudu u vezi sa prekršajima i privrednim prestupima, omogućujući im da realnije i sveobuhvatnije razumeju sudske procese pre nego što dospeju u postupak.

Vodič sadrži osnovne informacije o postupcima pred prekršajnim i privrednim sudom u Srbiji; podatke o troškovima sudskih postupaka; ključne informacije i smernice i relevantne šablone. Sadržaj Vodiča i obrađene teme definisani su na osnovu širokih konsultacija s predstavnicima poslovne i pravne zajednice i potrebama šire ciljne publike. Vodič se ne bavi svim temama koje bi mogle biti zanimljive nekim mikro, malim i srednjim preduzećima.

Uključivanje dodatnih tema će se razmotriti u budućem periodu imajući u vidu potrebe ciljne publike. Vodič koristi jednostavan pravni jezik i pisan je kolokvijalnim stilom, obraćajući se mikro, malim i srednjim preduzećima ukoliko se nađu u pred privrednim i prekršajnim sudom.

Preuzimanje

Izvor: Komitet pravnika za ljudska prava

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: