Uskoro sporazum o socijalnom osiguranju sa Azerbejdžanom

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević razgovarala je danas sa novim ambasadorom Azerbejdžana u Srbiji Kamilom Hasijevim o predstojećem potpisivanju sporazuma o socijalnom osiguranju između dve zemlje.

Kisić Tepavčević je istakla da je u pitanju veoma važan dokument koji će biti od koristi za građane dveju država, navodeći da se očekuje da on bude potpisan u okviru posete predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva Srbiji.

Ona je ukazala na to da je Azerbejdžan veliki prijatelj Srbije i da se bilateralni odnosi zasnivaju na obostranom poštovanju, priznavanju punog teritorijalnog integriteta i suvereniteta i strateškom partnerstvu, koji su u okviru Zajedničkog akcionog plana o strateškom partnerstvu potpisali predsednici dveju država 2018. godine.

Ministarka je napomenula i da su, prilikom nedavne posete delegacije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Bakuu, sa ministrom rada i socijalne zaštite stanovništva Azerbejdžana Sahilom Babajevim razmenjena iskustva i dogovoreni budući pravci saradnje.

Jedan od vidova saradnje, kako je podvukla, biće i pomoć te zemlje resornom ministarstvu u domenu jačanja kapaciteta ustanova za zaštitu dece bez roditeljskog staranja u Srbiji.

Hasijev je rekao da je pomenuta poseta, koja je rezultirala potpisivanjem Memoranduma o saradnji između dva ministarstva, bila uspešna i da se nada produbljivanju saradnje.

Izvor: Vlada Republike Srbije

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: