Uskoro ćete vi moći da kontrolišete inspektore

U naredne tri godine ulazimo u zapošljavanje novih inspektora i ojačavamo inspekcije sa nabavkom nove opreme za IT, naglasila je Ana Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić je izjavila na otvaranju treće nacionalne konferencije Vlade Srbije i privrede “Izlaz iz sive ekonomije”, da će ove godine startovati jedinstvena informaciona platforma e-inspektora, koja će do juna umrežiti prve četiri inspekcije.

Brnabić je istakla da će ta platforma još bolje povezati i koordinisati rad inspekcija u Srbiji. Ona je rekla da će do sredine 2019. biti umrežene sve 42 inspekcije, što će uvesti potpunu transparetnost u rad inspekcija.

“To će dozvoliti i privrednicima da kontrolišu rad inspekcija i da vidite kada je inspektor bio u kom preduzeću i koliko su često išli u jedno preduzeće, a nisu u neko drugo, da li su nešto našli ili ne, pa i vi možete da reagujete ako znate da postoje neke nepravilnosti”.

Brnabić je rekla da će u narednih šest meseci biti usklađeno više od 70 sektorskih propisa sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru.

“U naredne tri godine ulazimo u zapošljavanje novih inspektora i ojačavamo inspekcije sa nabavkom nove opreme za IT”, naglasila je Branbić.

Na konferenciji će biti predstavljena analiza obima sive ekonomije u Srbiji, a zatim će biti otvoren dijalog Vlade i privrede o novom Nacionalnom programu za suzbijanje sive ekonomije i predloženim merama.

Izvor: www.b92.net

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: