U Srbiji inspekcije dnevno zatvore 8 lokala

U Srbiji je u prvih pet meseci ove godine, svakog dana u proseku privremeno zatvarano 8 lokala jer nisu izdavali fiskalne račune ili nisu prijavljivali radnike.

“Kao jedan od efikasnih vidova borbe protiv sive ekonomije Poreska uprava kontroliše evidentiranje prometa preko fiskalnih kasa na teritoriji cele Srbije, a u objektima se istovremeno proverava i radnopravni status angažovanih radnika”, navode u Poreskoj upravi Srbije.

Uobičajeno za ovo doba godine, pojačane su kontrole na turističkim lokacijama, a prethodnih dana posebno su kontrolisani ugostiteljski objekti u banjama, objašnjavaju u toj instituciji.

U Sokobanji su, primera radi, prošle nedelje privremeno zatvorena tri ugostiteljska objekta u kojima je utvrđeno da sav promet nije evidentiran preko fiskalne kase, kao i da angažuju neprijavljene radnike. Tri objekta su privremeno zatvorena i u Niškoj banji, zbog nepoštovanja istih poreskih propisa.

Od početka godine zaključno sa 31. majem, tokom kontrola prometa preko fiskalnih kasa kod poreskih obveznika koji pružaju ražličite vrste usluga – restorani, kafići, noćni klubovi, splavovi, prodavnice, benzinske stanice, auto-perionice, nepravilnosti su utvrđene kod 1.195 obveznika, navode poreznici, dodajući da su ovi objekti privremeno zatvoreni, a protiv odgovornih lica su podneti zahtevi za pokretanje prekršajne odgovornosti.

Izvor: www.b92.net
Originalan naslov:
U Srbiji se dnevno zatvori 8 lokala

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: