Prvi elektronski osnovani D.O.O.

Da i kolokvijalni poziv na kafu može poslužiti kao inspiracija za poslovno ime dokazao je Nemanja Živanović iz Beograda koji je postao vlasnik prvog elektronski osnovanog društva sa ograničenom odgovornošću čiji će se restoran zvati „AJNAKAFU“.

Ovaj mladi i preduzimljivi tridesetčetvorogodišnjak odlučio je da osnuje jednočlano društvo sa ograničenom odgovornošću, što znači da će on biti jedini vlasnik i direktor tog društva, pa je time ispunio uslov za podnošenje e-prijave.

Uz ispravno popunjenu i elektronski potpisanu e-prijavu, naknadu za registraciju je uplatio platnom karticom, a ceo proces završio je preko aplikacije Agencije za privredne registre internetom.

Uz elektronsko rešenje o registraciji osnivanja iz APR-a, istovremeno je dobio i PIB koji je elektronskim putem dodeljen od strane Poreske uprave, kao i prijavu za pravno lice iz RZZO-a i PIO fonda.

Kafu u Nemanjinom restoranu na Voždovcu gosti će uskoro moći da popiju, jer osnivača društva očekuje još nekoliko koraka do zvaničnog početka-otvaranje poslovnog računa u banci i ispunjavanje uslova za obavljanje ugostiteljske delatnosti. Izrada pečata, do skora nezaobilazan elemenat poslovne komunikacije, više nije obavezan korak u toj proceduri.

Izvor: Agencija za privredne registre

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: