Poreske kontrole u 50 objekata

Poreska uprava je na svojoj zvaničnoj internet stranici, dana 2. septembra 2015. godine, objavila sledeću vest:

Poreske kontrole u 50 objekata

U cilju suzbijanja sive ekonomije i jačanja fiskalne discipline, inspektori terenske kontrole Regionalnog odeljenja Beograd, Novi Sad i Niš izvršili su u periodu od 4. do 6. septembra 2015. godine kontrolu maloprodajnih objekata koji su u obavezi da evidentiraju promet preko fiskalne kase.

U ukupno 50 kontrola nepravilnosti su utvrđene kod polovine obveznika, odnosno u 25 objekata. Zbog nepoštovanja propisa, Poreska uprava pokrenuće protiv tih privrednih subjekata prekršajni postupak, pri čemu će za 20 poreskih obveznika biti izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti.

1. Roštiljijada u Leskovcu

Terenska kontrola evidentiranja prometa preko fiskalne kase kod 21 poreskog obveznika-ugostitelja na manifestaciji „Roštiljijada“ u Leskovcu izvršena je 5. septembra. Nepravilnosti su utvrđene u 10 kontrola: 7 obveznika nije evidentiralo promet preko fiskalne kase; u 5 objekata angažovani su neprijavljeni radnici i u jednom objektu su utvrđene druge nepravilnosti.
Shodno zakonskim propisima, kod svih 10 obveznika kod kojih su utvrđene nepravilnosti biće pokrenut postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti i izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti.

2. Autobuska i železnička stanica u Beogradu

Kontrola u 10 maloprodajnih objekata oko Ekonomskog fakulteta, autobuske i železničke stanice u Beogradu izvršena je u periodu od 4. do 6. septembra. Nepravilnosti su utvrđene u polovini slučajeva. Kod 3 poreska obveznika nije evidentiran promet preko fiskalne kase; u 2 objekta su utvrđene druge nepravilnosti dok su u 2 objekta zatečeni neprijavljeni radnici.
Postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti biće pokrenut za ukupno 5 obveznika, a mera privremenog zatvaranja objekata biće izrečena prema 3 objekta.

3. Horgoš i Kanjiža

Inspektori Regionalnog odeljenja Novi Sad izvršili su u periodu od 4. do 6. septembra kontrolu u 16 maloprodajnih objekata u Horgošu i Kanjiži. U 8 kontrola utvrđene su nepravilnosti: promet se ne evidentira preko fiskalne kase kod 5 obveznika, a druge nepravilnosti su utvrđene u 3 objekta.
Postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti biće poktenut za ukupno 8 obveznika, a mera privremenog zatvaranja biće izrečena prema 5 objekata.

4. Poreska policija u Jakovu

Inspektori Poreske policije u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije, 5. septembra izvršili su u Jakovu tri kontrole ugostiteljskih objekata. Nepravilnosti su utvrđene kod 2 obveznika koja nisu evidentirala promet preko fiskalne kase, a u jednom od tih objekata angažovani su i neprijavljeni radnici. Postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti biće pokrenut kod oba obveznika prema kojima će biti izrečena mera privremenog zatvaranja objekata.

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: