Pokrenuta kampanja „Porez plati da ti se dobrim vrati“

Poreska uprava je na svojoj zvaničnoj internet stranici, dana 2. novembra 2016. godine, objavila sledeću vest:

Pokrenuta kampanja „Porez plati da ti se dobrim vrati“

porez_plati„Porez plati da ti se dobrim vrati“, naziv je edukativne kampanje koju je pokrenula Poreska uprava Republike Srbije, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ.

U okviru projekta „Podrška edukaciji poreskih obveznika na inovativan način“ urađen je video serijal edukativnog karaktera od četrdesetak epizoda, kako bi se ojačala svest i građani motivisali da plaćaju porez kao i da bi se podigao nivo poreske kulture.

Početak kampanje najavila je direktorka Poreske uprave Republike Srbije Dragana Marković, gostujući u emisiji „150 minuta“ na Prvoj televiziji. Tom prilikom, ona je između ostalog rekla da je namera da se i na ovaj način približi rad Poreske uprave građanima i pojasni zbog čega je važno plaćati poreze.

„Plaćanje poreza je važno zbog svih korisnika novca iz budžeta i fondova, zbog vrtića, škola, domova zdravlja i bolnica. Ko plaća porez, taj poštuje državu Srbiju i misli na budućnost i razvoj ove zemlje, a time i svih nas“, rekla je direktorka Poreske uprave.

Prvu epizodu na temu edukacije poreskih obveznika koja je emitovana možete pogledati ovde.

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: