Održan sastanak radne grupe za rešavanje statusa frilensera

Vlada Republike Srbije saopštila je da je danas u Palati Srbije održan sastanak Radne grupe za pripremu predloga kojim se rešava status frilensera.

Na početku sastanka učesnicima Radne grupe je preneta informacija da je sa udruženjima frilensera dogovoreno da postojeći model oporezivanja nastavi da se primenjuje do stupanja na snagu novih pravila.

U skladu sa tim, postignut je dogovor o produženju prelaznog režima, koji daje dodatni prostor i vremenski period za pripremu predloga nove regulative, u čijoj će pripremi učestovati sve zainteresovane strane.

Na sastanku je pokušano da se tačno definiše pojam „frilenser“ i kako ga najjednostavnije prepoznati u domaćem zakonodavstvu. Takođe, bilo je reči i o zakonskoj regulativi ove delatnosti u zemljama Evropske unije, kao i u zemljama regiona.

Radnoj grupi priključeno je i treće udruženje frilensera, što znači da nju sada sačinjavaju tri udruženja frilensera, kao i predstavnici Vlade, Ministarstva finansija, Poreske uprave, Narodne banke Srbije i nevladinog sektora.

Sledeći sastanak Radne grupe za pripremu predloga kojim se rešava status frilensera zakazan je za petak, 26. novembar.

Izvor: Vlada Republike Srbije

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: