Objavljen konkurs za "Program podrške digitalnoj transformaciji 2023", subvencije do 6.000 evra

Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije (PKS), u saradnji sa Ministarstvom privrede Srbije, pozvao je sve zainteresovane kompanije da konkurišu za novi “Program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća 2023”.

“Ovaj program omogućava firmama, da uz podršku sertifikovanih konsultanata za digitalnu transformaciju (ISO 17024), unaprede poslovanje uvođenjem savremenih digitalnih alata. Za program mogu da apliciraju sve kompanije koje imaju između pet i 249 zaposlenih i ispunjavaju ostale uslove, među kojima su da je firma registrovana u APR-u najkasnije do 1. januara 2022. godine, da je u većinskom privatnom vlasništvu, da je izmirila sve obaveze po osnovu poreza i doprinosa”, objašnjava Filip Mrdak iz CDT.

Kompanije koje učestvuju u konsultantskom programu, po njegovim rečima, dobijaju izuzetne pogodnosti kao što su besplatna izrada ekspertske analize od strane iskusnih i sertifikovanih konsultanata, koja je prikaz trenutnog stanja kompanije, kao i domena u poslovanju koje bi trebalo unaprediti, zatim, rad na detaljnoj strategiji razvoja kompanije u ključnim domenima kroz digitalnu transformaciju, i bespovratna subvencija CDT 6.000 evra.

Ovom subvencijom izjednačava se iznos koji je sama kompanija spremna da investira u svoju digitalnu transformaciju, na primer, kupovinom adekvatnog softvera ili hardvera.

Među prednostima su i supervizija samog procesa implementacije rešenja, nakon što je strategija usaglašena i dogovorena između kompanije i konsultanta.

Javni poziv je otvoren dok iznos traženih bespovratnih sredstava ne premaši iznos raspoloživih sredstava za sprovođenje Programa za 2023.

Kompanije se prijavljuju za Program popunjavanjem upitnika Digitalne konkurenstnosti na internet stranici Centra za digitalnu transformaciju. Više informacija o načinu apliciranja, uključujući kriterijume i smernice za apliciranje, dostupno je na sajtu www.cdt.org.rs.

CDT je uz podršku GIZ i PKS u proteklih pet godina obučio i sertifikovao (ISO 17024 standard) 68 konsultanta iz oblasti poslovnih modela i procesa, e-trgovine i društvenih medija, IT bezbednosti i GDPR-a, kao i iz oblasti veštačke inteligencije. U tom periodu realizovana su četiri programa podrške.

Za CDT Programe podrške digitalnoj transformaciji ali i SPEED programe realizovane u jeku pandemije Kovid-19 prijavilo se preko 3.500 preduzeća od kojih je, za sada, više od 800 implementiralo rešenja razvijena tokom konsaltinga.

“Kroz naše programe podrške su prošle firme iz više od 20 različitih industrija, a najviše iz trgovine, metalske industrije, turizma, prehrambene industrije, građevinske industrije, saobraćaja i logistike”, podsetio je Mrdak.

Javni poziv CDT.pdf

Izvor: Privredna komora Srbije

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: