Novi Portal preduzetništva efikasan info-servis za privredu

Pomoćnica ministarke privrede u Vladi Republike Srbije Katarina Obradović Jovanović predstavila je danas u Palati Srbija novi Portal preduzetništva na kome se nalaze svi programi podrške različitih institucija na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, kako bi preduzetnici na jednom mestu imali sve bitne informacije.

Obradović Jovanović je tom prilikom istakla da je Ministarstvo privrede prepoznalo dodatne potrebe privrede u vidu edukacije i pružanja podrške u razumevanju regulative koja se odnosi na njihovo poslovanje, kao i novu ciljnu grupu kojoj je potrebno ukazati posebnu pažnju – startape.

Iz tog razloga smo, udruženim naporima sa našim partnerima, razvili i dva nova podsajta – Mali biznis informator i Startap portal, rekla je Obradović Jovanović.

Ona je navela da podstajt Mali biznis informator na jednostavan način objašnjava kako se plaća porez, zapošljavaju radnici, digitalizuje poslovanje, koriste eUsluge i sprovodi inspekcijski nadzor.

Startap portal predstavlja centralno mesto povezivanja, informisanja i edukacije startapa u svim fazama razvoja i u okviru njega su dostupne informacije o programima podrške, finansiranju i investiranju za ovu ciljnu grupu, kao i pregled organizacija podrške za startap preduzetnike, njihovih programa i događaja.

Na Startap portalu korisnici mogu pronaći bogatu bazu znanja koja pruža odgovore na mnoga administrativna pitanja od važnosti za osnivanje, vođenje i investiranje u startape.

Ministarstvo privrede je pokrenulo Portal preduzetništva 2018. godine sa ciljem da mala, srednja preduzeća i preduzetnici dobiju sve potrebne informacije na jednom mestu.

Na portalu su dostupni podaci o raspoloživim programima podrške (finansijskim i nefinansijskim), kao i o tome šta im je sve potrebno da započnu posao, kako da dođu do podrške za dalji razvoj biznisa, ali i kako da ostvare dobre poslovne rezultate.

Izvor: Vlada Republike Srbije

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: