Nastavljena akcija suzbijanja sive ekonomije

Poreska uprava je na svojoj zvaničnoj internet stranici, dana 2. septembra 2015. godine, objavila sledeću vest:

Nastavljena akcija suzbijanja sive ekonomije

Poreski inspektori kontrolisali su tokom prethodnog vikenda ekskluzivne restorane u centru Beograda, kao i rad ugostiteljskih objekata na manifestaciji „Karlovačka berba grožđa 2015“ u Sremskim Karlovcima.

Kontrola ekskluzivnih restorana u Beogradu

Inspektori Poreske policije i terenske kontrole Poreske uprave, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, kontrolisali su 11. i 12. septembra 2015. godine u večernjim časovima šest ekskluzivnih ugostiteljskih objekata u Beogradu.

Kontrolu evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i prijavljivanja radnika, kao i popis zaliha alkoholnih pića u tri restorana na Vračaru, u blizini Hrama Svetog Save, izvršile su tri ekipe poreskih inspektora u petak, 11. septembra. U dva restorana nisu utvrđene nepravilnosti, dok je u jednom utvrđeno da preko fiskalne kase nije evidentiran sav promet, kao i da svi radnici nisu prijavljeni. Vlasniku tog ugostiteljskog objekta biće izrečena mera zabrane obavljanja delatnosti u određenom periodu.

U subotu 12. septembra, inspektori su istovremeno proveravali rad tri ugostiteljska objekta u beogradskoj hali „Beton“. Na licu mesta izvršena je kontrola evidentiranja prometa preko fiskalne kase, popis zaliha alkoholnih pića i kontrola prijavljivanja radnika, a narednih dana kontrolisaće se poslovne knjige i dokumentacija ovih poreskih obveznika. U jednom restoranu je prilikom popisa alkoholnih pića utvrđen manjak što ukazuje na to da sav promet nije evidentiran preko fiskalne kase. Vlasniku tog ugostiteljskog objekta narednih dana će biti izrečena mera zabrane obavljanja delatnosti u određenom periodu. Kontrola dva restorana nastavljena je u ponedeljak u prostorijama Poreske uprave, nakon koje će biti utvrđeno konačno činjenično stanje i preduzete adekvatne mere.

„Karlovačka berba grožđa 2015“

Terenska kontrola evidentiranja prometa preko fiskalne kase vršena je 12. septembra u noćnim časovima i na manifestaciji „Karlovačka berba grožđa 2015“ u Sremskim Karlovcima. Od ukupno 13 kontrolisanih obveznika, nepravilnosti su utvrđene kod šest koji nisu evidentirali promet preko fiskalne kase. Shodno zakonskim propisima, kod svih obveznika kod kojih su utvrđene nepravilnosti biće pokrenut prekršajni postupak i izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti.

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: