Mali: Gradićemo novu centralnu zgradu samo za Poresku upravu

Jedan deo reorganizacije Poreske uprave je završen, ali očekuje nas još puno posla, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je najavio da će već iduće godine početi izgradnja nove centralne zgrade koja će biti samo za Poresku upravu.

“Očekuje nas i uvodjenje takozvanih elektronskih faktura koje će ubrzati i povraćaj PDV-a. Očekuje nas i novi zakon o fiskalizaciji, uvodjenje novih fiskalnih kasa koje će poboljšati i naplatu, ali i kontrolu poreskih obveznika. Dakle puno toga je pred nama”, rekao je Mali novinarima posle obilaska filijale Centar Poreske uprave na Paliluli.

Ta filijala, kaže Mali, shodno reorganizaciji Poreske uprave, pokriva Rakovicu, Stari grad, Vračar i Savski venac, a u istoj zgradi je i Filijala Palilula.

“Imao sam priliku da ovde porazgovaram sa zaposlenima u Poreskoj upravi i da vidim na koji način teče ta organizaciona transformacija”, rekao je Mali.

Podsetio je da je broj filijala Poreske uprave sa 178 smanjen na 37.

“To je samo prva faza reorganizacije Poreske uprave. Idemo dalje. Veoma je važno da ljudi koji rade u Poreskoj upravi budu zadovljni. Vrlo brzo idemo i sa povećanjem plata u javnoj administraciji, ali je takodje važno videti kakvi su uslovi rada po pitanju opreme, obuke i treninga, jer na kraju najveći deo prihoda u budžet Srbije i dolazi preko Poreske uprave”, rekao je ministar finansija.

Zahvalio je svim zaposlenima u Poreskoj upravi i direktorki Dragani Marković na svemu što su uradili, ali i naveo da predstoji još posla.

Mali je rekao da će nastaviti da obilazi filijale Poreske uprave u narednih nekoliko meseci.

Izvor: B92.net

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: