Kreiraj profil i pronađi biznis partnera!

Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) pokrenuo je jedinstvenu digitalnu platformu www.market-access.wb6cif.eu za promociju regiona kao investicione destinacije, zajednički nastup njenih privreda na evropskim i svetskim tržištima, i povezivanje 350.000 kompanija iz šest ekonomija Zapadnog Balkana.

Jedna od funkcija dobavljačke platforme “Market Access”, namenjene kompanijama zainteresovanim za ulazak u domaće, regionalne i svetske lance dobavljača je “Supply chain”, gde je trenutno registrovano više od 1.200 firmi aktivnih u regionu Zapadnog Balkana.

“Svakodnevno se broj kompanija na platformi povećava. Strukura korisnika je šarenolika i po sektorima delatnosti u kojima posluju i prema veličini firmi, od mikro preduzeća iz Srbije i regiona Zapadnog Balkana, do međunarodno poznatih kompanija i grupacija”, izjavila je Milica Brašanac, samostalni savetnik Privredne komore Srbije, članice regionalnog udruženja privrednih komora – KIF ZB6.

Kako bi podržao saradnju i trgovinu između regionalnih privreda i izvoz šest ekonomija ZB na međunarodna tržišta, KIF je razvio jedinstven digitalni alat “Market Access” bazu podataka koja nudi značajne mogućnosti za unapređenje poslovanja i povezivanje privrednika.

Trenutno je na portalu aktivan modul “Lanci snabdevanja” (Supply chain), čiji je cilj da poveže kompanije ZB6 zainteresovane za učešće u globalnim i regionalnim lancima snadbevanja sa multinacionalnim korporacijama koje traže nove dobavljače iz regiona Zapadnog Balkana.

“Ova funkcija na portalu pruža početnu podršku preduzećima, omogućava im interakciju u lancu snadbevanja kompanija ZB sa potencijalnim partnerima iz međunarodnih kompanija i daje privrednicima mogućnost da predstave svoje proizvode i usluge”, izjavila je Brašanac.

Misija KIF-a je umrežavanje poslovne zajednice u regionu uklanjanjem prepreka u ekonomskoj saradnji i unapređenju poslovne i investicione klime na tržištu Zapadnog Balkana, a platforma operativno podržava ova nastojanja.

Početkom 2022. godine počeće sa radom i funkcije “Business to business” za zakazivanje B2B poslovnih sastanak među korisnicima, “Event Management” za najave poslovnih događaja i sajmova, i “Supply and demand” modul koji će prikazivati potražnju i ponudu unutar Zapadnog Balkana.

Svi zainteresovani domaći i strani privrednici mogu se prijaviti na KIF-ovu platformu www.market-access.wb6cif.eu, koja je kreirana zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske unije. Registracija i korišćenje portala je besplatno. Nakon što je kompanijski profil kreiran, korisnici mogu pretraživati profile ostalih preduzeća i kontaktirati potencijalne poslovne partnere.

Izvor: Privredna komora Srbije

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: