Krediti Erste banke za male i startup firme

Program Erste Banke “Korak po korak” kreiran je sa ciljem ekonomskog i socijalnog osnaživanja startap firmi i socijalnih preduzeća kroz različite pakete edukativne, finansijske i mentorske podrške.

Namenjen je startap firmama koje imaju istoriju poslovanja manju od 24 meseca, socijalnim preduzećima bez obzira na dužinu poslovanja i biznis idejama koje još uvek nisu pokrenute ali imaju održivu poslovnu ideju i tržišni potencijal.

Program nudi pomoć u izradi biznis plana, kombinaciju onlajn i oflajn edukacije, finansiranje vaše poslovne ideje i projekta, mentorsku podršku i umrežavanje sa drugim firmama.

Prijave za program će biti aktivne od 5. decembra 2016. godine, a biznis planovi se mogu podneti preko veb sajta www.korakpokorak.rs

Podnošenje zahteva za kredit

Predsednik Izvršnog odbora Erste Banke Slavko Carić kaže da će ta banka kreditirati mala preduzeća, početnike i socijalna preduzeća sa 4,7 milona evra.

Carić je na predstavljanju programa “Korak po korak” istakao da će najveći iznos kredita biti 25.000 evra, a da će kamate zavisiti od toga da li je novac odobren za obrtna sredstva ili investicije.

“Pozajmice će se odobravati uz minimalno osiguranje, ličnu menicu, bez hipoteke. Eventualne gubitke će pokrivati Evropski investicioni fond”, rekao je Carić posle potpisivanja ugovora o garancijama sa tim fondom.

Program, koji predviđa obuku i mentorsku podršku novih preduzetnika, počeće 5. decembra i predviđa dodelu oko 800 kredita za započinjanje biznisa (startap).

Pozajmicu će moći da dobiju i male firme koje imaju do deset zaposlenih i rade manje od dve godine jer su im najnedostupniji klasični bankarski krediti.

Pomoćnica ministra privrede Srbije Katarina Obradović Jovanović istakla je da je država ove godine dodeljivala kredite iz Fonda za razvoj i da je 30 odsto tih sredstava bilo bespovratno.

“Ostaje nam kao cilj da nađemo načina i pomognemo socijalno predzetništvo i pokretanje posla u informatičkim tehnologijama”, rekla Obradović Jovanović, a prenosi Beta.

Izvor: erstebank.rs i beta.rs

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: