Konkurs za najbolju biznis ideju

Savet za zapošljavanje Grada Beograda i Fondacija za mlade talente raspisali su 15. januara konkurs za najbolju biznis ideju. Prve tri najbolje ideje dobiće novčanu pomoć u ukupnom iznosu od milion dinara, za prvo mesto nagrada je 500 hiljada dinara, za drugo 300 hiljada, a za treće mesto dobija se 200 hiljada dinara.

Na konkursu mogu da učestvuju timovi od dva do pet članova, a uslovi su da imaju od 18 do 30 godina, državljanstvo Republike Srbije ili status izbeglice, da imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji Beograda i da nisu dobitnici finansijske nagrade na takmičenju „Najbolja startap ideja“, koje je prošle godine organizovao Grad Beograd.

Svi zainteresovani mogu da podnesu prijavu na konkurs u prostorijama Fondacije za mlade talente, Trg Nikole Pašića, Beograd, najkasnije do 5. februara 2018. godine, do 15 sati.

U Politehničkoj školi u Zemunu održana je prva promocija takmičenja za najbolju biznis ideju. Predsednik Saveta za zapošljavanje i član Gradskog veća Dragomir Petronijević kaže da je dovoljno da tim ima dobru ideju, a komisija će ih onda usmeriti na Akademiju preduzetništva, koja će im pomoći da naprave startap program.

„Najbolji inovatori dobiće svoje mesto u Naučno-tehnološkom parku Beograd, gde će godinu dana moći besplatno da koriste prostorije za svoj rad“, istakao je Petronijević.

Direktor Politehničke škole Dušan Milovanović rekao je učenicima da je najvažnije to što imaju podršku pravih ljudi i institucija i što će dobiti šansu za dalji razvoj. Politehnička škola već je iznedrila jednog od suvlasnika „Tvitera“, Marka Gargentu, koji danas u Americi odlučuje o investicijama u startap komanije, u okviru svog fonda.

Učenici ove škole osvojili su mnoge nagrade i priznanja na takmičenjima u inovacijama i robotici, a novi tim se sprema i za ovogodišnje „First lego league” takmičenje, na kojem su prošle godine osvojili državno prvenstvo i plasman na svetsko takmičenje.

Tekst konkursa

 

Izvor: NZS

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: