Ističe rok za dostavljanje redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2021. godinu

Agencija za privredne registre obaveštava sve zainteresovane korisnike da u četvrtak, 31. marta 2022. godine, u ponoć, ističe rok za dostavljanje redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2021. godinu, a čiji je bilansni datum 31.12.2021. godine.

Zaključno sa današnjim datumom, obavezu dostavljanja izveštaja, u skladu sa Zakonom o računovodstvu, ispunilo je oko 190.000 pravnih lica i preduzetnika, a očekuje se još oko 90.000 izveštaja.

Kako bi pružila pomoć obveznicima koji će poslednjeg dana podnositi finansijske izveštaje, Agencija je obezbedila dežurstva u četvrtak, 31.03.2022. godine, do ponoći, tako što će zaposleni u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku pružati stručnu pomoć u vezi sastavlјanja i dostavlјanja finansijskih izveštaja, kao i tehničku podršku obveznicima koji će raditi u informacionom sistemu, koje se inače redovno pružaju u radno vreme Agencije. Kontak putem telefona će biti moguć do 15 sati, a posle toga samo putem i-mejla.

Podsećamo da se na internet stranici Agencije, u okviru Registra finansijskih izveštaja, mogu pronaći sve relevantne informacije, odnosno instrukcije u vezi sa dostavljanjem redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2021. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava, a eventualna sporna pitanja mogu se slati na sledeće elektronske adrese, i to:

  • za ažuriranje statusnih podataka ili podataka o zakonskom zastupniku potrebno je uputiti reklamaciju na elektronsku adresu: obveznicifi@apr.gov.rs,
  • za rešavanje pitanja u vezi primene PIS FI sistema, njegovog pristupa ili problema sa potpisivanjem, korisnici se mogu obratiti na elektronsku adresu: sd@apr.gov.rs i
  • za dodatna pitanja i objašnjenja u vezi dostavljanja izveštaja koja ne možete naći na ovoj internet stranici i u korisničkim uputstvima za sastavljanje i dostavljanje izveštaja, na raspolaganju je i-mejl adresa: finizvestaji@apr.gov.rs.

Pozivamo obveznike da u zavisnosti od prirode pitanja pravilno opredelјuju elektronsku adresu za njihovo slanje, a sve u cilјu efikasnije organizacije rada i blagovremenog dobijanja odgovora na postavlјena pitanja.

Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2021. godinu, obveznici mogu pratiti na stranici: Registri/Finansijski izveštaji/Javno objavlјeni finansijski izveštaji i ostale pretrage.

Izvor: Agencija za privredne registre

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: