Rok za uplatu prve rate poreza na imovinu ističe 14. februara

Podsećamo građane, preduzetnike i pravna lica Srbije da je rok za uplatu prvog kvartala godišnjeg poreza na imovinu do srede, 14. februara 2024. godine. Građanima Srbije je i ove godine omogućeno da jednim klikom utvrde dugovanja na porez na imovinu, kao i izvrše plaćanje putem Jedinstvenog informacionog sistema lokalnih poreskih administracija koji se nalazi na adresi lpa.gov.rs.

Putem Portala LPA građanima je omogućen pregled utvrđenih obaveza, pregled stanja na računima obveznika i podnošenje prijave za utvrđivanje poreza na imovinu, dok je privrednim subjektima pružena mogućnost podnošenja prijave za utvrđivanje poreza na imovinu, podnošenja prijave za utvrđivanje lokalne komunalne takse za isticanje firme na poslovnom prostoru, podnošenja prijave za utvrđivanje naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine kao i pregled utvrđenih obaveza i pregled stanja na računima obveznika.

Pristup Portalu LPA ima svako ko ima registrovan nalog na Portalu eUprave. Građanima je omogućeno da izvrše uvid u dugovanje i plate porez ili taksu i ako pristupaju korisničkim imenom i lozinkom. Prijavom na Portal eUprava, korisnici takođe imaju pristup i svom eSandučetu gde mogu videti i preuzeti svoje rešenje o porezu na imovinu.

Upit stanja građani Srbije mogu da utvrde i putem mobilne aplikacije Moja LPA, koja je dostupna i za korisnike Android, Epl (Apple iPhone) i Huavej uređaja.

Takođe, preko Portala LPA je omogućena i usluga izdavanja eUverenja koja se odnose na stanje poreskih računa, isključivo logovanjem visokim nivoom elektronske identifikacije.

Izvor: Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: