Regionalni portal privrednih registara

Upravni odbor Regionalnog portala privrednih regisatra, BIFIDEX, koji predstavlјa privredne registre iz Srbije, Albanije, Severne Makedonije, Republike Srpske (Bosna i Hercegovina) i Crne Gore, danas pokreće prvi set komercijalnih usluga.

Kao prva regionalna višejezična i interaktivna platforma privrednih registara, BIFIDEX sadrži podatke o 1,5 miliona kompanija i pravnih lica i više od 2 miliona fizičkih lica (vlasnici i direktori), koji su pretraživi u realnom vremenu.

Sledeći interesovanje korisnika, zajednički informacioni sistem automatski kreira usluge sa dodatom vrednošću. Početna paleta uklјučuje besplatne i komercijalne usluge iz Srbije, Albanije i Republike Srpske (Bosna i Hercegovina). Ovaj skup podataka omogućava pretraživanje 1.250.000 kompanija i 1.700.000 imenovanih fizičkih lica, te usluge “prati pravno i fizičko lice” (tzv. “watchdog”) i “pronađi partnera”, a biće proširen i uslugama “skraćeni i kompletan profil privrednog društva”, “klјučni pokazatelјi uspešnosti pravnih lica”, “povezana lica” (za privredna društva i fizička lica), kao i uslugom “uporedi privredna društva u više zemalјa”.

BIFIDEX takođe omogućava besplatno pretraživanje podataka o 265.000 privrednih društava i 296.000 fizičkih lica iz privrednog registra Severne Makedonije, najavlјujući od juna 2021. godine i besplatno pretraživanje podataka o kompanijama i fizičkim lica iz crnogorskog privrednog registra.

Ovaj informacioni sistem će nastaviti da raste i širi se, a u narednim mesecima će uklјučivati više usluga i više zemalјa.

Predsednica upravnog odbora BIFIDEX-a i generalna direktorka albanskog Nacionalnog poslovnog centra (“NBC”), gospođa Pranvera Fagu, izrazila je danas toplu zahvalnost Evropskoj banci za obnovu i razvoj (“EBRD”) na podršci u uspostavlјanju BIFIDEX-a, kao i Fondu za dobru upravu Vlade Ujedinjenog Kralјevstva (“UK GGF”), na finansiranju proširenja BIFIDEX-a dilјem regiona Zapadnog Balkana.

Izvor: Agencija za privredne registre

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: