Regionalna platforma privrednih subjekata BIFIDEX

Zajednička regionalna platforma privrednih registara BIFIDEX, čija je članica i Agencija za privredne registre, dostupna je za korišćenje u punom kapacitetu.

Platforma BIFIDEX je regionalna platforma za analitiku poslovnih i finansijskih podataka o privrednim društvima u regionu Zapadnog Balkana, koja omogućava pristup statusnim i finansijskim podacima 1,5 miliona pravnih i fizičkih lica iz zvaničnih registara u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini (Republika Srpska).

Preko platforme www.bifidex.com korisnici mogu da analiziraju tržište u regionu po različitim privrednim granama i finansijskim parametrima, da porede finansijske performanse izabranih privrednih društava, a omogućeno je i dobijanje integralnih informacija o povezanosti fizičkih i pravnih lica u regionu.

Podaci iz zvaničnih registara dobijaju se u realnom vremenu, dostupni su na svim zvaničnim jezicima zemalja članica platforme, kao i na engleskom, dok je finansijska analitika omogućena u valutama koje su u upotrebi u regionu, kao i u evrima.

BIFIDEX omogućava i uslugu obaveštavanja zainteresovanih korisnika o promenama podataka u izabranim kompanijama i o njihovim ovlašćenim licima, a na osnovu promena izvšenih u zvaničnim registrima.

Pored pretrage sa osnovnim podacima o fizičkim i pravnim licima, koja je besplatna, svaki novi registrovani korisnik BIFIDEX-a dobija i besplatnu promotivnu godišnju pretplatu za korišćenje određenih usluga, nakon koje su dostupne i komercijalne pretplate.

BIFIDEX platforma je pokrenuta 2017. godine, kao regionalna inicijativa sa ciljem povećanja transparentnosti, pravne sigurnosti i olakšanja poslovanja na širem tržištu Zapadnog Balkana. Ovu inicijativu su podržale vlade zemalja čiji privredni registri učestvuju u radu platforme, koja je razvijena i finansirana sredstvima podrške Evropske banke za obnovu i razvoj i (EBRD) i Fonda za dobro upravljanje Ujedinjenog Kraljevstva (UK GGF).

Uz regionalno povezivanje i pružanje podataka preko BIFIDEX platforme, Agencija za privredne registre pruža uslugu izdavanja podataka iz svojih registara i nastavlja da unapređuje ostale usluge prema korisnicima, kroz dalju digitalizaciju i uvođenje novih servisa za podršku poslovanju u Srbiji.

Izvor: Agencija za privredne registre

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: