Preduzetnici se ne rađaju, već stvaraju

Ministar privrede Srbije Željko Sertić izjavio je 19.05.2015. godine, da se planira uvođenje preduzetništva kao predmeta u srednje škole i istakao da će država maksimalno među mladima podržati razvoj preduzetništva.

“Razvoj preduzetništva je jedan od najvažnijih stubova privredne strategije Srbije. Preduzetnici se ne rađaju, već stvaraju i zato će država maksimalno da podrži razvoj preduzetništva kod mladih jer su sve države koje su investirale u takve programe za mlade, imale uspešnu budućnost”, rekao je on na Nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, Sertić je istakao da je veoma važno da mladi tokom školovanja steknu teorijska znanja o preduzetništvu, da bi, po završetku škole, imali hrabrosti da se upuste u razvoj biznisa i da bi mogli uspešno da vode sopstvena preduzeća.

“Vi ste ta generacija koja će za 10 godina da kreira budućnost ove zemlje i da rukovodi preduzećima. Zato je važno da radite na sebi, usavršavate znanja i učestvujete u programima i takmičenjima” poručio je Sertić učesncima Nacionalnog takmičenja najboljih učeničkih kompanija.

Nacionalno takmičenje najboljih učeničkih kompanija, u kojem učestvuju škole iz svih krajeva Srbije, održava se danas, a popodne će biti proglašeni pobednici koji će Srbiju predstavljati na evropskom takmičenju, jula u Berlinu.

Izvor: Akter

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: