Pravni okvir najavljenih ekonomskih mera biće usvojen u petak

Ministar finansija Siniša Mali održao je danas u Palati Srbija drugi sastanak Koordinacionog tima za implementaciju Programa ekonomskih mera za smanjivanje negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom virusa KOVID 19.

Na sastanku je u potpunosti preciziran pravni okvir koji bi, kako se očekuje, trebalo da bude usvojen u petak na sednici Vlade Republike Srbije. Planirano je da odmah po usvajanju, već u ponedeljak, bude upućen poziv i uputstvo privrednicima o prijavljivanju za Program ekonomskih mera.

Program ekonomskih mera će sadržati mere poreske politike, direktnu pomoć privatnom sektoru, mere za očuvanje likvidnosti i direktnu pomoć svim punoletnim građanima.

Sastanku su prisustvovali potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, državni sekretari u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i Milun Trivunac, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, kao i predstavnici kabineta predsednika Republike Srbije, predsednice Vlade i Poreske uprave.

Izvor: Ministarstvo finansija

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: