Objavljen vodič za lakše poslovanje preduzetnika u IKT sektoru

Svetska banka u saradnji sa Ministarstvom privrede i projektom “EU za tebe” objavila je Vodič za IT industriju, prvi u nizu vodiča “Kako da započneš i vodiš svoj posao?” namenjen preduzetnicima koji planiraju ili već posluju u sektoru informaciono komunikacionih tehnologija (IKT).

Cilj vodiča “Kako da započneš i vodiš svoj posao?” je da na jednom mestu i na detaljan način prikaže uslove za poslovanje u različitim oblastima.

Prvi u nizu objavljenih je Vodič za IT industriju, a uskoro će biti dostupni Vodiči za još devet sektora, počevši sa onima iz oblasti ugostiteljstva – restorani, kafići i ketering; usluga smeštaja i hrane; otvaranja frizerskih i salona lepote; otvaranja auto servisa i održavanja vozila. Vodiči su namenjeni preduzetnicima koji su tek započeli ili planiraju da započnu svoj posao, kao i onima koji već neko vreme posluju i suočavaju se sa pitanjima vezanim za redovno poslovanje.

Preduzetnicima su na linku http://www.informator.preduzet… dostupni odgovori na brojna pitanja, koji će im pomoći da na osnovu relevantnih informacija donesu dobre poslovne odluke, od toga kako započeti biznis, zatim, informacija o radnom pravu, podsticajima, do intelektualne svojine i prestanka poslovanja.

Vodiči su realizovani kroz projekat “EU za bolje poslovno okruženje” koji sprovodi Svetska banka, zajedno sa Ministarstvom privrede, a uz podršku Evropske unije.

Posebna prednost vodiča je što su praktični i što preduzetnici brzo i lako mogu da nađu teme i preporuke koje su im u datom trenutku relevantne. U vodičima će biti dat veliki broj primera, ilustracija i saveta na šta posebno treba obratiti pažnju u tipičnim situacijama iz svakodnevnog poslovanja.

Predstavljeni vodiči će kroz konkretno i praktično obrazložene uslove poslovanja, prikazane na jednom mestu, doprineti predvidivijem i povoljnijem poslovnom okruženju.

Izvor: Privredna komora Srbije

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: