Ministarstvo finansija izdalo novi broj časopisa "Finansije"

Ministarstvo finansija Vlade Republike Srbije izdalo je danas novi, ovogodišnji broj naučno – stručnog časopisa “Finansije”, koji sadrži šest autorskih radova i jedan prikaz knjige.

Časopis se sastoji od sledećih radova: “Spoljnotrgovinska robna razmena Srbije i Rusije 2000-2021: dinamička i strukturna analiza” autora Gorana Nikolića, “Stanje i perspektive ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja: slučaj Republike Srbije” autora Stefana Vržine, “Poreski tretman digitalne imovine u Republici Srbiji” autorke Maje Milojević Kolarević, “AHP metoda kao determinanta upotrebe savremenih bankarskih proizvoda na uspešnost poslovanja banaka” autorke Sanje Bakić, “Uticaj globalne pandemije Kovid-19 na odgovornost lica angažovanih na poslovima revizije” autora Nemanje Jakovljevića i Jovanke Jakovljević, i rad pod nazivom “Značaj efikasnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora za izvoz Republike Srbije” autora Miloša Dimitrijevića.

U časopisu je takođe dat i prikaz knjige pod nazivom “Narod, vlast i profit: progresivni kapitalizam u doba nezadovoljstva” nobelovca Džozefa E. Stiglica, koji je napisala Biljana Vitković. Pomenuta knjiga prevashodno sagledava ekonomske i političke prilike u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i u celom svetu, a predmet studije je fenomen nejednakosti unutar i između zemalja koji ima svoju naučnu, istorijsku, praktično-političku i ekonomsko-socijalnu dimenziju.

Prvi broj časopisa je izdat 26. januara 1946. godine. Časopis izdaje Ministarstvo finansija jednom godišnje, krajem svake kalendarske godine.

Časopis se može preuzeti sa sajta Ministarstva finansija.

Izvor: Ministarstvo finansija

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: