Dobrom idejom do uspešnog posla

Želite pokrenuti vaš privatni posao ali niste u finansijskim mogućnostima. Koliko god novac bio neizbežan faktor, izvrsna ideja je već pola posla odradila. Međutim doći do upotrebljive i profitabilne ideje nije lako jer kroz vaš mozak prolazi na stotine različitih ideja. Kako onda pronaći onu pravu i realizovati je u uspešan posao?

Na samom početku odredite koji ćete problem pokušati rešavati svojim kupcima. Naime vi svoj proizvod ili uslugu morate gledati iz njihovog a ne iz svoga ugla. Iako svi govore da gledaju očima kupaca, u kraju ipak to ne čine. Jako je bitno da se bazirate na detalje jer detalji ideju čine konkretnom i stvarnom.
Zato promislite o svakom pozitivnom i negativnom aspketu svoga novog proizvoda i usluge, te pokušajte u startu rešavati njegove nedostatke.

Kada ste u detalje osmislili svoj proizvod ili uslugu u očima vaših kupaca, proverite kako to radi konkurencija. Informišite se, obučavajte se, analizirajte njihov stil i način rada, pratite njihov odnos prema kupcima. Tu odredite koje je vaše ciljno tržište i razlike jer razlika vas mora učiniti prepoznatljivim. Otkrijte ko su vaši kupci, šta oni rade, kako ćete ih pronaći, kako im prići i ponuditi vaš proizvod ili uslugu. Da biste u tome bili dobri razgovarajte s ljudima koji su prošli vaš put, vidite šta oni misle o tome.

Znanje je moć rekao je F. Bacon. Iz tog razloga, znanja iz područja marketinga, menadžmenta i prodaje mogu vam u svemu mnogo pomoći, ali najvažnije je da i nakon svega naučenog ostanete svoji, zadržite crtu originalnosti jer vas samo ona neće utopiti u more onih jednoobraznih na tržištu koji brzo nestaju. Znanje vas tera da razmislite više puta o svakom potezu i da ne srljate u neisplative podhvate. Dobra ideja na kraju postaje dobar posao.

Mario Žuvela

Izvor: www.savjetnikuspjeha.com

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: