Da li Payoneer deli podatke o korisnicima u Srbiji?

Korisnici Payoneer platnog servisa postavili su pitanje da li je Payoneer delio, odnosno da li će deliti podatke o transakcijama sa Poreskom Upravom Republike Srbije.

Payoneer

Prenosimo pitanje i odgovor izvorno na engleskom jeziku:

Are the rumors true, will Payoneer start to send the data about their users from Serbia to the Tax Government in Serbia?

We’ve never been contacted by Serbian Tax Authorities with any kind of such requests, we are not obliged to share any kind of information about our users with Serbian Tax authorities, and we don’t share this information. But we can’t talk publically on our internal procedures on what exactly we will do and what would be our flow in case of getting such request in the future.

Payoneer continues to monitor these matters to comply with applicable laws and regulations. We encourage you to consult with your tax advisor as it is the responsibility of each Payoneer user to comply with local regulations and tax requirements.


Prevod na srpski jezik:

Da li su glasine tačne, da li će Payoneer početi da šalje podatke o svojim korisnicima iz Srbije Poreskoj upravi Srbije?

Poreske vlasti Srbije nikada nas nisu kontaktirale sa takvim zahtevima, a mi nismo u obavezi da delimo bilo kakve informacije o našim korisnicima sa srpskim poreskim organima, niti ih delimo. Ali ne možemo javno da govorimo o našim unutrašnjim procedurama i o tome šta ćemo tačno raditi i kakav će biti naš stav u slučaju da u budućnosti dobijemo takav zahtev.

Payoneer nastavlja da tretira ovu temu u skladu sa važećim zakonima i propisima. Savetujemo Vam da se posavetujete sa svojim poreskim savetnikom, jer je odgovornost svakog korisnika Payoneer-a da se pridržava lokalnih propisa i poreskih zahteva.

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: