Preduzetnici – prijava i odjava iz evidencije obveznika dostavljanja finansijskih izveštaja za 2017.

Agencija za privredne registre objavila je na svojoj zvaničnoj internet stranici, dana 31. oktobra 2017. godine, sledeću vest:

Preduzetnici – prijava i odjava iz evidencije obveznika dostavljanja finansijskih izveštaja za 2017. – 1. decembar 2017.

Agencija za privredne registre (APR) je od danas, 01. decembra 2017. godine, omogućila da preduzetnici, koji su počeli da vode poslovne knjige po sistemu dvojnog knjigovodstva od 2017. godine, mogu da se prijave u evidenciju obveznika dostavljanja finansijskih izveštaja. Takođe, svi preduzetnici koji su u toku 2017. godine prešli sa dvojnog na prosto knjigovodstvo mogu da se odjave iz evidencije obveznika.

Prijava/odjava preduzetnika vrši se putem linka Prijava/odjava preduzetnika iz evidencije obveznika u Posebnom informacionom sistemu (PIS FI). Uputstvo za prijavu/odjavu preduzetnika iz evidencije obveznika možete pogledati na sledećem linku Korisničko uputstvo za prijavu/odjavu preduzetnika iz evidencije obveznika.

Napominjemo da prijava u evidenciju obveznika na navedeni način nije moguća za preduzetnike koji se ne registruju u Agenciji za privredne registre (advokati, javni beležnici i dr), već to mogu učiniti preko i-mejl adrese: obveznicifi@apr.gov.rs.

Comments