Ističe rok za dostavljanje dokumentacije uz redovan godišnji finansijski izveštaj

Agencija za privredne registre obaveštava sve obveznike revizije redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja (RGFI) da u petak, 30. juna 2023. godine, ističe zakonski rok za dostavljanje dokumentacije koja je propisana članom 45. Zakona o računovodstvu.

Obveznici revizije, čiji je RGFI javno objavljen kao potpun i računski tačan, dokumentaciju dostavljaju kreiranjem novog zahteva i to “Dokumentacija uz RGFI” ili, ukoliko su vršene izmene u odnosu na javno objavljen izveštaj, putem zahteva “Korigovani RGFI sa dokumentacijom”. Podnošenje navedenih zahteva je moguće i po isteku zakonskog roka, a najkasnije do kraja 2023. godine, s tim da je u tom slučaju neophodno platiti dodatnu naknadu usled neblagovremenog dostavljanja u iznosu od 3.000 dinara.

Obveznici revizije koji nisu postupili po javno objavljenom “Obaveštenju o nedostacima”, usled čega im je RGFI javno objavljen kao nepotpun i računski netačan ili je javno objavljena informacija da izveštaj ne može biti objavljen usled neplaćene naknade, imaju mogućnost da najkasnije do kraja godine dostave potpun i računski tačan RGFI zajedno sa dokumentacijom, putem zahteva “RGFI i dokumentacija”, uz plaćanje uvećane naknade usled kašnjenja u dostavljanju RGFI, odnosno dokumentacije.

Za rešavanje konkretnih pitanja, obveznici revizije mogu se obratiti na sledeće mejl adrese:

  • sd@apr.gov.rs – radi rešavanja pitanja u vezi pristupa Posebnom informacionom sistemu Agencije ili zbog problema u vezi sa potpisivanjem zahteva, odnosno dokumentacije;
  • finizvestaji@apr.gov.rs – za dodatna pitanja i objašnjenja u vezi sa dostavljanjem dokumentacije.

Izvor: Agencija za privredne registre

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: