Inspekcija rada nastavlja borbu protiv rada na crno

Upadaju i na svadbe: Inspekcija rada lovi radnike na crno!

Inspekcija rada ministrarstvaKontrola je sprovedena u ugostiteljskim objektima koji organizuju svečanosti poput venčanja

Inspekcija rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja juče je širom Srbije „lovila“ radnike koji rade na crno.

Kontrola je sprovedena u ugostiteljskim objektima koji organizuju svečanosti poput venčanja a sa inspektorkom Miroslavom Petković na terenu je bila i ekipa Kurira. Obišli smo restoran „Duga“ na Vilinim vodama, gde je Petkovićeva zatekla jednu radnicu koja je radila bez ugovora o radu, za šta je predviđena kazna do pola miliona dinara. Petkovićeva je utvrdila da su tri žene angažovane preko preduzeća „Građevinar“ iz Raške, dok je jedna zaposlena u „Dugi“. Utvrđeno je da jedna zaposlena nema ugovor o radu, dok su preostale tri tvrdile da imaju, ali se kasnije ispostavilo da, nijedan od dokumenata nije kod vlasnika objekta.

– Vlasnik „Duge“ Goran Bulatović izjavio je da je dokumentacija kod poslodavca, a to je restoran „Građevinar“ iz Raške. Dokumentaciju mora da dostavi u ponedeljak, a ja ću protiv poslodavca podneti zahtev sudiji za prekršaje zato što je držao radnika koji nema ugovor o radu – kaže Petkovićeva.

Izvor: www.kurir.rs

Comments

Novi Sad

  • Pavla Papa 14
  • +381 21 523 655+381 63 105 61 83

Beograd

  • Bulevar Mihajla Pupina 10 A-I/12, sprat 4
  • +381 11 311 83 49+381 60 588 57 19

Izaberite poslovnu jedinicu koju želite da kontaktirate: