Meni
Meni
  • Srpski
  • Deutsch
  • English

Poresko savetovanje
Knjigovodstvena agencija
Osnivanje preduzeća i radnji

Pronaći ćemo put
ili ćemo ga stvoriti.
Hannibal

Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2017. godine


(postavljeno 20. februara 2017. godine)


U cilju pružanja podrške osnivanju i opstanku novih preduzeća, Ministarstvo privrede uputilo je javni poziv nezaposlenim licima, početnicima u poslovanju, ali i privrednicima koji su u početnoj fazi razvoja, za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme, dogradnju, rekonstrukciju, opremanje, adaptaciju ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kao i za nabavku trajnih obrtnih sredstava (do 20 odsto ukupnog ulaganja).

Ova finansijska podrška privrednicima se pruža u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2017. godine koji predstavlja kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava države i 70 procenata povoljnog kredita Fonda za razvoj. Za njegovu realizaciju Ministarstvo privrede je opredelilo 150 miliona dinara bespovratnih sredstava, dok će Fond za razvoj plasirati 350 miliona dinara kreditnih sredstava.

Ministarstvo privrede i Fond za razvoj su ovaj program relizovali i prošle godine i podržali 220 privrednika i početnika u poslovanju.

Javni poziv za bespovratna sredstva u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2017.

Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2017

Informacija za korisnike o sprovođenju Programa

Objedinjen zahtev za start-up kredit i zahtev za bespovratna sredstva po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2017. godini – pravna lica

Objedinjen zahtev za start-up kredit i zahtev za bespovratna sredstva po Programu podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2017. godini– preduzetnici

Sadržaj potrebne dokumentacije

Poslovni plan za START UP kredite

Izjava o povezanim licima

Izjava o državnoj pomoći


Izvor: privreda.gov.rs | 20.02.2017.Novac Porezi nisu dobrovoljna kategorija, plaćate ih jer morate.
Mi tražimo načine da platite manje, u skladu sa propisima.

Pronaći ćemo put ili ćemo ga stvoriti.     Hannibal