Meni
Meni
  • Srpski
  • Deutsch
  • English

Poresko savetovanje
Knjigovodstvena agencija
Osnivanje preduzeća i radnji

Pronaći ćemo put
ili ćemo ga stvoriti.
Hannibal

Oštetili budžet Republike Srbije za 281,3 miliona dinara(objavljeno 8. juna 2017. godine)

Poreska uprava je na svojoj zvaničnoj internet stranici, dana 8. juna 2017. godine, objavila sledeću vest:


Zbog osnovane sumnje da su oštetili budžet Republike Srbije za 281,3 miliona dinara i pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 56,1 milion dinara, uhapšeno je 23, četvoro nisu trenutno dostupni organima gonjenja, a podnete su krivične prijave protiv 46 lica. Oni se sumnjiče da su izvršili više krivičnih dela: poresku utaju, zloupotrebe službenog položaja, ovlašćenja u privredi i položaja odgovornog lica, zatim krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnih dela, kao i falsifikovanje službene isprave.

U zajedničkoj akciji Poreske uprave Republike Srbije – inspektora Poreske policije i Ministarstva unutrašnjih poslova izvršena je provera poslovanja šest privrednih subjekata na teritoriji opština Beograd, Kragujevac, Subotica, Kikinda, Ruma i Požarevac nakon čega su, po nalogu javnog tužilaštva uhapšena 23 lica, a protiv ostalih su podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Osumnjičeni su prodavali robu „na crno“, a u poslovni knjigama je evidentirali kao prodaju „fantomskim“ firmama i koristili lažne račune kako bi umanjili plaćanje PDV-a i neosnovano uvećavali rashode. Takođe, osumnjičeni su na tekuće račune preduzetničkih radnji ili fizičkih lica uplaćivali novac, na osnovu fiktivnih računa, kako bi im sredstva bila vraćena i iskorišćena za isplatu zarada ili drugih prihoda bez plaćanja poreza i doprinosa. Vršili su i promet dobara koja nisu evidentirali, ili su evidentirali po nižim cenama od stvarno naplaćenih.


Novac Porezi nisu dobrovoljna kategorija, plaćate ih jer morate.
Mi tražimo načine da platite manje, u skladu sa propisima.

Pronaći ćemo put ili ćemo ga stvoriti.     Hannibal