Meni
Meni
  • Srpski
  • Deutsch
  • English

Poresko savetovanje
Knjigovodstvena agencija
Osnivanje preduzeća i radnji

Pronaći ćemo put
ili ćemo ga stvoriti.
Hannibal

Okončan prijem izveštaja za statističke potrebe za 2016. godinu


(postavljeno 2. marta 2017. godine)

Agencija za privredne registre objavila je na svojoj zvaničnoj internet stranici, dana 1. marta 2017. godine, sledeću vest:

Okončan prijem izveštaja za statističke potrebe za 2016. godinu

Agencija za privredne registre obaveštava sva pravna lica i preduzetnike, koji poslovne knjige vode po sistemu dvojnog knjigovodstva, da je uspešno završen prijem izveštaja za statističke potrebe za 2016. godinu, odnosno izveštaja koji se sastavljaju za potrebe države i koji se saglasno Zakonu o računovodstvu dostavljaju najkasnije do kraja februara.

Zaključno sa 28.02.2017. godine, u Agenciji je primljeno više od 154.000 izveštaja, od čega je 22% obveznika dostavilo Izveštaje za statističke potrebe samostalno, 69% obveznika je iskoristilo mogućnost istovremenog dostavljanja Izveštaja za statističke potrebe i redovnih godišnjih finansijskih izveštaja sa propisanom dokumentacijom, a 9% obveznika je dostavilo Izjave o neaktivnosti.

Od 1. marta 2017. godine obveznicima će u posebnom informacionom sistemu Agencije biti omogućeno sastavljanje i dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2016. godinu sa odgovarajućom dokumentacijom. Takođe, moći će i da se nastavi dostavljanje Izjava o neaktivnosti za 2016. godinu, ali sa naknadom uvećanom za neblagovremeno dostavljanje.

Sve informacije u vezi sa sastavljanjem i dostavljanjem pomenutih izveštaja nalaze se na stranici Registra finansijskih izveštaja.

Novac Porezi nisu dobrovoljna kategorija, plaćate ih jer morate.
Mi tražimo načine da platite manje, u skladu sa propisima.

Pronaći ćemo put ili ćemo ga stvoriti.     Hannibal