Meni
Meni
  • Srpski
  • России
  • Deutsch
  • English

Poresko savetovanje
Knjigovodstvena agencija
Osnivanje preduzeća i radnji

Pronaći ćemo put
ili ćemo ga stvoriti.
Hannibal

Zahtevi za zdravstvene knjižice i na šalterima pošta(postavljeno 12. decembra 2016. godine)
Građani koji do sada nisu podneli zahtev za zamenu stare zdravstvene isprave za novu elektronsku karticu zdravstvenog osiguranja to mogu da urade i na šalterima JP "Pošta Srbije" u 1.661 poslovnici širom zemlje.zahtevi za zdravstvene Pravo podnošenja zahteva imaju sva fizička lica koja imaju aktivnu prijavu na zdravstveno osiguranje, navodi se u saopštenju Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

Procedura je jednostavna, službenici na šalteru umesto građana popunjavaju zahtev, a potrebno je samo dati na uvid ličnu kartu, staru zdravstvenu knjižicu ili podatak o ličnom broju osiguranika (LBO).

Tokom podnošenja zahteva, neophodno je da se građani opredele da li žele da im se nova zdravstvena kartica isporuči na adresu osiguranika, ili da je preuzmu u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Na istom šalteru na kom se vrši podnošenje zahteva, vrši se i uplata troškova za izdavanje zdravstvene kartice, što predstavlja dodatnu uštedu vremena.

"Pošta Srbije" je uspostavila i rad kontakt centra koji će pružati informacije putem telefona 011 360 77 00, navodi se u saopštenju.

Pozivanjem ovog broja, osiguranici se mogu raspitati o postupku prijema zahteva za izdavanje i zamenu zdravstvenih knjižica zdravstvenom karticom, kao i o dostavi zdravstvenih kartica.

Poziv se ne tarifira dodatno, već prema važećim cenovnicima operatera, a kontakt centar radi svakog dana od 8 do 20 časova i nedeljom od 8 do 15 časova.

Poručivanje zdravstvenih kartica putem nacionalnog portala e-Uprava počelo je 10. novembra, a krajnji rok za podnošenje zahteva je 31. decembar.Izvor: rts.rs, 07.12.2016.

Novac Porezi nisu dobrovoljna kategorija, plaćate ih jer morate.
Mi tražimo načine da platite manje, u skladu sa propisima.

Pronaći ćemo put ili ćemo ga stvoriti.     Hannibal